Vertikalni vrtovi

Zelena Arhitektura je integracija biljaka i vode s građevnim objektom. Vertikalni vrt ili živi zid je vrt koji je okrenut bočno. To nije forma kakva se može pronaći bilo gdje u prirodi, ali s pravim alatima se može stvoriti i to s ogromnim uspjehom.
SemperGreen je pronašao način kako uspješno ujediniti alate i tehnologiju i uspješno postaviti ovaj sistem fasada s dugim vijekom trajanja.

SemperGreen je inovativno rješenje za mnoge od urbanih problema, kao što su urbano grijanje, klimatske promjene, buka i onečišćenje zraka. Živi zidovi čine  poboljšanje urbanih prostora kako za čovjeka tako i za životinje.

Poznavanje biljaka

Zahvaljujući opsežnom poznavanju biljaka,

SemperGreen odabire samo najjače višegodišnje biljne sorte . Kombinirano

s dugogodišnjim iskustvom u uzgoju od 1998., SemperGreen nudi savršeno uzgojenu fasadu koja uvijek ima najmanje 90% pokrivenosti površine.

Dodaje vrijednost zgradi

Prirodni i održivi izgled, u kombinaciji s smanjenjem troškova energije, znači povećanje vrijednosti vaše imovine.

Produžava životni vijek fasade

Živi zid pruža zaštitu od vanjskih utjecaja poput sunčeve, kiše, vjetra i temperaturnih oscilacija i produljuje životni vijek vaše fasade.

Povećava biološku raznolikost

Biljke koje su uključene u živi zid predstavljaju stanište pticama, leptirima i insekatima, osobito u gradskom okruženju koje je uglavnom beton i asfalt.

Apsorbira kišnicu

Živi zid apsorbira kišnicu jer biljke i podloge djeluju kao vodeni pufer. To odgađa pražnjenje kišnice u kanalizacijski sustav, pročišćava kišnicu, a voda također isparava kroz biljke. To sve pomaže u stabilizaciji razine podzemnih voda, smanjuje  opterećenje na kanalizacijskom sustavu i tako smanjuje rizik od poplave.

Instant zeleni zid

Pomoću pažljivo prethodno obrađenih ploča SemperGreen možete postići izravno zeleni rezultat. Pri isporuci, fasada ima pokrivenost od 90%.

Nema brige o održavanju

Zahvaljujući ugovoru o održavanju, ne morate se brinuti o održavanju živog zida. SemperGreen se bavi biljkama za vas i osigurava da su one bujne i zelene tijekom cijele godine.

Više društvene interakcije, manje vandalizma

Raditi ili živjeti u zelenoj sredini spaja ljude. Poznato je da zelenilo ima pozitivan utjecaj na socijalnu koheziju. Područja s više zelenila manje pate od agresije, nasilja i vandalizma.

Živi zid nudi brojne pogodnosti na ekonomskoj, ekološkoj i društvenoj razini. Pomaže očistiti zrak, smanjiti temperaturu okoline, regulirati temperaturu i povećanju biološke raznolikosti. Živi zidovi su dio klimatski otporne konstrukcije. Štoviše, ljudi su sretniji u zelenoj okolini nego u sivoj sredini.