Vertikalni vrtovi

Zelena Arhitektura je integracija biljaka i vode s građevnim objektom. Vertikalni vrt ili živi zid je vrt koji je okrenut bočno. To nije forma kakva se može pronaći bilo gdje u prirodi, ali s pravim alatima se može stvoriti i to s ogromnim uspjehom.
SemperGreen je pronašao način kako uspješno ujediniti alate i tehnologiju i uspješno postaviti ovaj sistem fasada s dugim vijekom trajanja.

SemperGreen je inovativno rješenje za mnoge od urbanih problema, kao što su urbano grijanje, klimatske promjene, buka i onečišćenje zraka. Živi zidovi čine  poboljšanje urbanih prostora kako za čovjeka tako i za životinje.

Poznavanje biljaka

Zahvaljujući opsežnom poznavanju biljaka,

SemperGreen odabire samo najjače višegodišnje biljne sorte . Kombinirano

s dugogodišnjim iskustvom u uzgoju od 1998., SemperGreen nudi savršeno uzgojenu fasadu koja uvijek ima najmanje 90% pokrivenosti površine.

Dodaje vrijednost zgradi

Prirodni i održivi izgled, u kombinaciji s smanjenjem troškova energije, znači povećanje vrijednosti vaše imovine.

Produžava životni vijek fasade

Živi zid pruža zaštitu od vanjskih utjecaja poput sunčeve, kiše, vjetra i temperaturnih oscilacija i produljuje životni vijek vaše fasade.

Povećava biološku raznolikost

Biljke koje su uključene u živi zid predstavljaju stanište pticama, leptirima i insekatima, osobito u gradskom okruženju koje je uglavnom beton i asfalt.

Apsorbira kišnicu

Živi zid apsorbira kišnicu jer biljke i podloge djeluju kao vodeni pufer. To odgađa pražnjenje kišnice u kanalizacijski sustav, pročišćava kišnicu, a voda također isparava kroz biljke. To sve pomaže u stabilizaciji razine podzemnih voda, smanjuje  opterećenje na kanalizacijskom sustavu i tako smanjuje rizik od poplave.

Instant zeleni zid

Pomoću pažljivo prethodno obrađenih ploča SemperGreen možete postići izravno zeleni rezultat. Pri isporuci, fasada ima pokrivenost od 90%.

Nema brige o održavanju

Zahvaljujući ugovoru o održavanju, ne morate se brinuti o održavanju živog zida. SemperGreen se bavi biljkama za vas i osigurava da su one bujne i zelene tijekom cijele godine.

Više društvene interakcije, manje vandalizma

Raditi ili živjeti u zelenoj sredini spaja ljude. Poznato je da zelenilo ima pozitivan utjecaj na socijalnu koheziju. Područja s više zelenila manje pate od agresije, nasilja i vandalizma.

Živi zid nudi brojne pogodnosti na ekonomskoj, ekološkoj i društvenoj razini. Pomaže očistiti zrak, smanjiti temperaturu okoline, regulirati temperaturu i povećanju biološke raznolikosti. Živi zidovi su dio klimatski otporne konstrukcije. Štoviše, ljudi su sretniji u zelenoj okolini nego u sivoj sredini.

Kako bi ovo web mjesto ispravno funkcioniralo, male podatkovne datoteke koje se nazivaju kolačići ponekad se preuzimaju na vaš uređaj. Kolačići sustava koji su nužni za rad već su dopušteni. Međutim, na vama je da dopustite ili odbijete analitičke i marketinške kolačiće koji nude bolje korisničko iskustvo, povećavaju korištenje stranice i prikazuju ponudu koja je vama relevantna.