O nama

bioPLUS svojim partnerima donosi  kvalitetna i inovativna rješenja pri izradi ventiliranih pročelja  i u interijerima. Prisutni smo na području jugoistočne Europe, gdje za svaki projekt u području ventiliranih pročelja i interijera razvijamo rješenja koja su skrojena upravo prema potrebama određenog projekta.
Predanost pristupu izrade projekta „krojeno po mjeri“ u kombinaciji s više od 15 godina iskustva izravno na terenu, omogućavaju nam da izvedemo i najzahtjevnije projekte.
Naša misija je omogućiti dizajnerima da ostvare svoje vizije ovojnice kuća, bez ograničenja u izboru materijala, tehnologija ili estetike. Rješenjima koja se mogu aplicirati na projekte jednostavno i brzo, a istodobno stvarati jedinstven, ekskluzivni i moderan izgled.

Ventilirana pročelja

Dobila su ime po ventiliranom sloju ili sloju zraka između izolacijskog materijala i vanjskog, dekorativnog sloja. Zbog toplinskih razlika stvara se prirodni rastući protok zraka, što poboljšava toplinsku izolaciju zgrade. Tijekom ljeta jamči učinkovito i prirodno uklanjanje topline akumulirane u fasadi.

Osnovni elementi ventiliranih pročelja i njihove funkcije:

Nosiva pod-konstrukcija mehanički je pričvršćena na potporni zid. Uloga pod-konstrukcije je da nosi vanjsku, fasadnu oblogu i prenosi teret koji stvara vjetar na potpornu konstrukciju. Može biti od aluminija ili nehrđajućeg čelika i drveta.

Vertikalna pročelja

Osnovni elementi ventiliranih pročelja i njihove funkcije:

Pod-konstrukcija

Nosiva pod-konstrukcija mehanički  pričvršćena na potporni zid.
Uloga pod-konstrukcije je da nosi vanjsku, fasadnu oblogu i prenosi teret koji stvara vjetar na potpornu konstrukciju.
Može biti od aluminija ili nehrđajućeg čelika i drveta.

Izolacijski materijal od kamene vune

toplinski izolacijski materijal u sustavu ventilirane fasade mora biti dovoljno čvrst kako bi se spriječilo njegovo trganje, a veća gustoća izolacijskog materijala sprječava infiltraciju hladnog zraka u sam materijal. Ploče od kamene vune postavljene su jedna uz drugu i mehanički su pričvršćene kako bi se postigao učinak pritiskanja ploča na potporni zid. Za pričvršćivanje kamene vune koriste se posebno dizajnirane tiple.
Ploče se trebaju dodatno laminirati staklenim voalom u crnoj ili bijeloj boji, ovisno o željenom vizualnom efektu. Na taj se način poboljšavaju sljedeće karakteristike kamene vune:

  • uzdužni otpor zraka
  • hidrofobnost ploča

Ventilirani prostor

veličina ventiliranog prostora je minimalno 3 cm. Uloga ventiliranog prostora je isušivanje vlage iz objekta nastale kondenzacijom (iz unutarnjeg, toplijeg prostora u vanjski, hladniji okoliš), kao i vode koja je mogla prodrijeti kroz vanjske obloge. Ljeti sprječava prodor topline u unutrašnjost zgrade, a zimi predstavlja dodatni toplinski izolator.

Eksterijer, dekorativni obloga

Dekorativna obloga određuje vizualni izgled objekta i može biti od raznih materijala.
bioPLUS koristi samo prirodne materijale za dekorativne obloge i to od vlakno cementa, prirodnog kamena, drveta, zelene fasade-vertikalni vrtovi. Nekoliko je razloga zašto smo se odlučili za prirodne materijale :

  • bilo da je Vaš stil tradicionalan ili moderan, prirodni materijali se uvijek mogu dobro prilagoditi svakom domu,
  • prirodni materijali su izdržljivi i većina ih je otporna na vatru. Pročelja izrađena s našim dekorativnim materijalima imaju očekivani vijek trajanja i preko 50 godina. Nadalje, prirodni materijali ne zahtijevaju posebno održavanje, a instalacija je brza i jednostavna

Bez obzira želite li prodati kuću ili samo želite obnoviti dom u kojem živite, ugradnjom ventiliranih pročelja sigurno ćete ostvariti znatni povrat na investiciju. Mnogi vlasnici kuća smatraju da je fasada od prirodnih materijala skuplja od one izrađene umjetnim materijalima poput lima, HPL-a i sličnih, ali često zaborave na dodatne prednosti i vrijednosti prirodnih materijala: izdržljivost, otpornost, ljepotu…

Povećajte vrijednost svog doma fasadom od bioPLUS prirodnih dekorativnih materijala!

Kako bi ovo web mjesto ispravno funkcioniralo, male podatkovne datoteke koje se nazivaju kolačići ponekad se preuzimaju na vaš uređaj. Kolačići sustava koji su nužni za rad već su dopušteni. Međutim, na vama je da dopustite ili odbijete analitičke i marketinške kolačiće koji nude bolje korisničko iskustvo, povećavaju korištenje stranice i prikazuju ponudu koja je vama relevantna.